Loza u vinogradu vinarije Bedalov

Wine tasting room at Bedalov vineyard

Tradicija za buduće naraštaje

Način života obitelji Bedalov oduvijek je bio povezan sa radom na zemlji, te im je generacijama opstanak isključivo omogućavala obrada polja i plodovi vlastitog rada. Vinogradarstvo je posebna strast u obitelji, te je njegovano dugi niz godina. Vinar Jakša sa svojom obitelji nastavlja ovu dugogodišnju strast kako bi učvrstio važnost vina u svakodnevnom životu i očuvao zemlju za buduće naraštaje.

family work at Bedalov Winery stomping grapes with feet

Obiteljski posao

Vinarija Bedalov je u pravom smislu riječi obiteljska vinarija. Samostalno obavljaju sav posao u vinogradu i vinariji, od obrade vinograda pa sve do proizvodnje i punjenja vina. Upravo osobna uključenost u cijeli proces i želja za kontinuiranom kvalitetom osjeti se u posebnom odnosu prema svakom posjetitelju kao i prema svakoj boci vina.

bura wind in bedalov vineyard in Kastela

Vina dalmatinskog karaktera

Kad se svakodnevno radi u prekrasnom prirodnom okruženju, razvije se posebna povezanost sa prirodom i njenim darovima. Inspiraciju za svoja vina obitelj Bedalov osim u tradiciji nalazi i u dalmatinskim sortama vinove loze koji oslikavaju duh i karakter okruženja u kojem rastu. Obiteljskom brigom i ekološkom proizvodnjom, svaka boca je proizvedena od 100% vlastitog grožđa i potpuno opisuje istinski dalmatinski vinograd.

Vino kao važan dio svakodnevice

U Hrvatskoj, posebno u Dalmaciji dugo vremena vino je bilo vrlo važan dio svakodnevnog života. Vino je bilo neizostavan dio svakog ručka i večere, svakog obiteljskog stola. Smatralo ga se kao dio rituala, čaša vina za odmor sa obitelji ili prijateljima. Vinaru Jakši vino je dio svakodnevnog života i želi ljude podsjetiti na zaboravljena vremena kada se uz svaki obrok konzumiralo vino, te se na nepcu događala prava simfonija okusa spajanja hrane i vina.